Friday, February 22, 2019

Özel Ders Neden Gereklidir?


Bir öğrenci olarak sınıfta istediğiniz performansı gösteremiyor olabilirsiniz. Ya da ebeveyn olarak çocuğunuz ile ilgili düşünceleriniz bu yönde olabilir. Bunun sebebi ise sınıfta anlatılan derslerin genele hitap etmesidir. Oysaki nasıl ki her insanın fizyonomisinden karakterine kadar tüm özellikleri değişkense anlama kabiliyeti ve algı performansının da değişiklik göstermesi normaldir. Zira her birimizin farklı konularda daha başarılı özelliklere sahip olarak yaratılıyoruz.  Bu durumda da kimi derslerin bir öğrenciye çok basit geliyor ya da diğerine zor geliyor olması da yadırganacak bir durum değildir.
Özel Ders Öğrencilerin Performansını Yükseltiyor
Unutulmamalı ki 1 saat alabileceğiniz bir özel ders performansı,  kişiye özel yönlendirildiğinden okuldaki haftalık ders sayısına bedel nitelikliliktedir. Burada öğretmen ve öğrenci arasında gelişen sinerjinin,  empati yeteneğinin rolü önemlidir. Bireysel derslerde öğretmen, öğrenciye göre çalışma metodu planlayarak geliştirir. Ayrıca eğitimci yoğunlaşması gereken konulara fokuslanır ve öğrencinin eksik kalan ders konularıysa kısa zamanda çözümlenir. Böylelikle de öğrencinin takıldığı konular ortadan kalkar.
Özel ders in öğrencilere faydası saymakla bitmez aslında. Bunları; bire bir olması, yüksek verimde geçmesi, öğrenci – eğitimci sinerjisinin gücü, özel çalışma metotlarının geliştirilmesi, eğitimci empati yeteneği, yüksek öğrenci konsantrasyonu, minimum dikkat eksikliği, sistemli ders çalışma edilgenliği, yükselen sorumluluk, rahat soru – cevap ilişkisi, kendine güvende yükselme, derse olan ilgi ve sempati artışı, algı gelişmesi, derslere karşı oluşan korkunun bitmesi, yüksek başarı oranı olarak sayabiliriz. Çocuğunuzun dilinden anlayan ve mesleğini profesyonel niteliklerde sürdüren  özel öğretmen talebi için eveozelders.com sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
İlk Kez Özel Ders Alacakların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Öncelikle ilk derslerde sabırlı olmak ve öğretmeni can kulağı ile dinlemek izlenmesi gereken temel yollardandır. Bu noktada öğrenciler takıldıkları konu ve soruları gün yüzüne çıkartarak özel ders aldıkları öğretmenlere sormalıdır ki eksiklik ve sorunlu konuların anlaşılması daha kolay ayrıca hızlı olsun.  Elbette burada bireysel eğitmen de öğrencinin seviye tespitini ölçüyor olacaktır.
Derslerin başlangıcında basitten başlayarak soru tespit yöntemi uygulanabilir ve eski konular üzerinden kısa bir özet geçilebilir. Bunun dışında takıldığınız sorular üzerinde çözümler yapılarak ilerlemekse bireysel dersin en can alıcı noktalarındandır. Zira bu esnada öğrenci okulda grup çalışması içinde öğretmene soramadığı soruları sorabilir ve yavaşlatılmış anlatımlarla soru çözümlerinin tekrarını talep edebilir. Sonrasında farklı soru tiplerine geçilerek öğrencilere aynı soruları çözmesi konusunda ödevler verilir. Konu anlatımlı kaynak kitaplar ve örnek sorular bu konuda en iyi argümanları oluşturur.
Sözün özü özel ders demek öğrenciler için dilediği kadar ve işlediği derslerle ilgili soru sorabilme avantajı demektir en önemlisi. Okulda eksik kalınan sorunlu konuların üstesinden en güzel bu yöntemle gelinir. Günümüzde ilerleyen yıllarda özellikle YGS, LYS, DGS, KPSS sınavlarında bile geçmişe dönük ve basit gibi görünen sınav soruları insanların karşısına çıkabiliyor. Bu yönden küçük sınıflarda alınan özel dersler dahi gelecek yıllarda güçlü bir donanım eksikliği hissetmemek için eğitim sisteminin en önemli yapı taşlarını oluşturur.
Özel dersler sayesinde;  sınıf ortamında anlamadığınız bir dersi hızla anlayabilir ya da bir veli olarak çocuğunuzun başarı basamaklarını hızlı adımlarla tırmanmasına şahit olabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment